Foundation Ard el Amal bouwt met jouw lege batterijen

8 juni 2017 < 1 minuten leestijd

Door hier in Nederland met je klasgenoten lege batterijen in te leveren, help je kinderen in Egypte aan een dagcentrum. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat heb je nodig? Aanmelding van je basisschool, een inzamelmeubel van Stibat, klasgenoten en een heleboel lege batterijen. Is dit geregeld, dan kun je meedoen aan het inzamelproject voor basisscholen. Dat werkt als volgt: je zamelt met andere leerlingen lege batterijen in. Voor elke kilo ingezamelde lege batterijen krijgt je school een spaarpunt. De gespaarde punten zijn weer inwisselbaar voor een waardebon voor schoolartikelen of een donatiecoupon voor een goed doel.

Foundation Ard el Amal

Eén van de goede doelen waar je school aan kan doneren, is Foundation Ard el Amal. Die werkt volop aan een nieuw dagcentrum voor gehandicapte kinderen in Egypte. Hierbij letten de bouwers ook op de omgeving, want de kinderen in het dagcentrum zullen ook veel buiten zijn. En omdat het vaak erg warm is in Egypte en de zon vrijwel altijd schijnt, zijn schaduwplekken erg belangrijk. De foundation plant daarom dadelpalmen. Die kunnen heel groot worden en dus voor veel schaduw zorgen. De dadels die erin groeien, verkopen ze weer en daar worden weer nieuwe palmen voor gekocht.

Meer lezen?

We schrijven vaker over de bezigheden van Foundation Ard el Amal en – het andere doel waaraan je kunt doneren – Stichting Opkikker. Hier vind je alle blogs erover.

  • Dit artikel delen: