Feit of fabel: alle soorten batterijen kun je op één plek inleveren

20 september 2017 < 1 minuten leestijd

Al je lege batterijen inleveren op één plek. Klinkt handig, maar is het ook zo? Hieronder lees je hoe het zit!

Helaas, helaas, niet alle lege batterijen kun je zomaar inleveren bij elk inleverpunt. Bij veruit de meeste inleverpunten – de inlevermeubels, -zuilen en -dozen bij bijvoorbeeld de supermarkt, bouwmarkt of drogist – kun je alleen terecht met je lege huishoudelijke batterijen.

Huishoudelijke en bijzondere batterijen

Huishoudelijke batterijen zijn bijvoorbeeld de batterijen van je afstandsbediening en de platte ronde knoopcelbatterijen uit je fietslampje. Batterijen die niet in het inzamelmeubel mogen, noemen we bijzondere batterijen. Denk daarbij aan de accu van je draadloze boormachine of die van je auto. Dit soort zware jongens kun je inleveren bij de milieustraat van je gemeente.

Fietsaccu’s inleveren

Een aparte, snelgroeiende categorie batterijen zijn de fietsaccu’s. Die kun je inleveren bij de gemeentelijke milieustraat, maar ook bij de fietsenwinkel. Voor fietsaccu’s geldt namelijk hetzelfde als voor huishoudelijke batterijen: Waar je ze koopt, kun je ze kwijt. Lekker makkelijk!

Check het inzamelmeubel

Twijfel je over welke batterij je waar mag inleveren? Het inzamelmeubel wijst je de weg. Het gat bovenop dit meubel is groot genoeg voor alle typen batterijen die erin mogen. Past het niet, dan hoort de batterij thuis bij de milieustraat van de gemeente. Deze video vertelt je er alles over.

Vind het dichtstbijzijnde inleverpunt

Weten wat jouw dichtstbijzijnde inleverpunt is voor huishoudelijke batterijen? Ga dan naar de store locator.

  • Dit artikel delen: