European Battery Recycling Day

6 september 2017 < 1 minuten leestijd

9 september 2017 staat compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling. Noteer alvast in je agenda!

Het inzamelen en recyclen van lege batterijen is heel belangrijk voor het milieu. Op de derde European Battery Recycling Day besteden we dáár extra aandacht aan.

Onmisbare energiebron

Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. In je fietslamp, smartphone, horloge, afstandsbediening, autosleutel; ze zijn overal. Al die batterijen zijn een keer leeg. Dan is het zaak om ze op een verantwoorde manier in te zamelen. Er kunnen namelijk stoffen inzitten die schadelijk zijn voor het milieu én die we prima kunnen hergebruiken.

Top 3 van Europa

Het inleveren van je lege batterijen is dus heel nuttig en voorkomt een hoop verspilling. In Nederland hebben we dat al goed begrepen. We staan in de top 3 van Europa als het gaat om inzameling en recycling van lege batterijen. Maar het kan natuurlijk altijd beter!

Kikkerpootje

European Battery Recycling Day is een initiatief van de samenwerkende Europese batterijenorganisaties, met medewerking van Stibat. De datum van 9 september hebben ze niet voor niets gekozen. Het is de verjaardag van Luigi Galvani, een pionier op het gebied van elektriciteit. Hij ontdekte in 1780 dat een kikkerpootje samentrekt door elektriciteit. Met die kennis kon later de batterij worden uitgevonden.

Lever ze in en WIN!

Lege batterijen inleveren is niet alleen goed voor het milieu, je kunt er ook mooie prijzen mee winnen. Heb je tien lege batterijen? Stop ze in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en lever deze in bij een van de 24.000 inleverpunten. Elke maand worden er honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot, 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques. Meer weten? Kijk dan hier.

  • Dit artikel delen: