Een sportief 2020, mét batterijen

9 januari 2020 2 minuten leestijd

Het belooft een mooi sportjaar te worden. 2020 staat werkelijk bol van de grote sportevenementen. En wat het extra leuk maakt: er hangen heel wat podiumplaatsen en gouden plakken in de lucht. Wat te denken van de Grand Prix van Zandvoort op 3 mei? Weet Max ons weer te verbluffen met geniale inhaalmanoeuvres? 

Vanaf half juni is het helemaal een komen en gaan: het EK voetbal waar Oranje eindelijk weer bij is (20 juni t/m 20 juli), de Tour de France met Tom Dumoulin én Steven Kruijswijk (27 juni-19 juli), Wimbledon met Kiki Bertens als outsider (29 juni-12 juli 2020), de Olympische Spelen waar de vrouwen het traditioneel erg goed doen (24 juli t/m 9 augustus) en de Vuelta die start in Utrecht (14 augustus t/m 6 september).

Kortom: genoeg om naar uit te kijken! Daarom gingen wij op zoek naar de 5 belangrijkste apparaten op batterijen in de sport.

1) Sporthorloge

Tijd is alles in de sport. Maar een simpel sporthorloge heeft al snel veel meer te bieden: je gemiddelde snelheid, je verval en in sommige gevallen ook nog eens de route. Niet onbelangrijk als elke meter telt. Zorg wel voor een volgeladen batterij.

2) Hartslagmeter

Je houdt ervan of je haat het. Maar voor de topsporter is de hartslagmeter een must. Het laat zien hoe diep je als atleet nog kan gaan en of je lichaam (eigenlijk ook een soort batterij) nog genoeg energie heeft. Noodzakelijke gegevens om te bepalen op welke moment je mee kunt sprinten met die beslissende ontsnapping.

3) GPS tracker

Steeds vaker zien we het: scorende voetballers die hun shirt uittrekken (en geel pakken) die onder hun shirt een soort ‘beha’ dragen. Hierin zit een GPS tracker, meestal op de rug tussen de schouderbladen. Deze registreert iedere stap, de snelheid en de afgelegde afstand. Zo kan een trainer live zien of de sporter zich aan de afspraken houdt, hoe fit hij of zij is en waar diegene nog in moet groeien. Informatie die mee kan wegen bij wissels en trainingen.

4) Communicatieapparatuur

Communicatie is key in de sport. En dan vooral bij scheidsrechters. Één verkeerde beslissing en het hele land is in rouw. Daarom dragen scheidsrechters tegenwoordig een headset en staan ze in contact met elkaar én met de VAR. Geheel omstreden is die laatste nog niet, maar de headset is in ieder geval niet meer weg te denken. Voetbal is niet de eerste sport waarbij de scheidsrechter een headset draagt. In de hockeysport is de VAR al meer dan 10 jaar de normaalste zaak en bij rugby draagt de scheidsrechter zelfs ook nog een bodycam.

5) De afstandsbediening van je TV

Dit is misschien wel het belangrijkste elektrische apparaat voor 2020! Met maanden van sportfestijnen maakt jouw afstandsbediening misschien wel de meeste overuren. Hoog tijd om een extra setje batterijen achter de hand te hebben. Zo voorkom je dat je met een lege afstandsbediening die belangrijke finale mist.

En als de batterijen leeg zijn?

Dan lever je ze natuurlijk in! Zo maak je nog kans op mooie prijzen ook. Doe er 10 in een zakje met je naam, adres, e-mail en telefoonnummer en wie weet win je de hoofdprijs: een reischeque van 1000 euro. Zo kun je misschien wel live bij een mooie sport-finale aanwezig zijn!

Nog even op een rij:

  • Grand Prix van Zandvoort: 3 mei
  • Giro d’Italia: 9 – 31 mei
  • Roland Garros: 25 mei – 7 juni
  • EK voetbal: 20 juni – 20 juli
  • Tour de France : 27 juni – 19 juli
  • Wimbledon: 29 juni – 12 juli
  • Olympische Spelen in Tokyo: 24 juli – 9 augustus
  • Vuelta: 14 augustus – 6 september

Hoewel het nog hartstikke winter is: kom maar op met die mooie sportzomer!

  • Dit artikel delen: