Een school van lege batterijen

15 december 2016 < 1 minuten leestijd

Lege batterijen leveren niet alleen een beter milieu op. Je kunt er anderen ook heel blij mee maken. Bijvoorbeeld door met je school te sparen voor een donatie aan een goed doel, zoals Foundation Ard el Amal. Mustafa uit Egypte kan dankzij dit doel binnenkort naar school.

Mede dankzij ingeleverde lege batterijen bouwt Foundation Ard el Amal een school voor kinderen als de 8-jarige Mustafa. Hij woont in New Thiba, in Egypte, en is spastisch. Zijn armen, benen en hoofd bewegen soms zonder dat hij het wil en hij kan zelf niet zitten. Eerder zorgde de foundation al voor een buggy die hij mocht lenen, zodat hij niet op de grond hoefde te liggen. Nu heeft hij zelfs zijn eigen rolstoel. Ook krijgt hij elke week les van Ans van Foundation Ard el Amal. Met haar oefent hij woorden en getallen en speelt hij bijvoorbeeld memorie.

Doneren met lege batterijen

Wil je ook andere kinderen helpen? Dat kan als je op jouw basisschool lege batterijen inlevert. Voor elke ingeleverde kilo batterijen krijg je een spaarpunt van Stibat. De waarde van je spaarpunten kun je doneren aan Foundation Ard el Amal of Stichting Opkikker. Lees hier meer. Je kunt de spaarpunten ook inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink.

Weten hoe lege batterijen zorgden voor een onvergetelijke Opkikkerdag voor Saar en haar kinderen? Lees dan dit blog.

een-school-van-lege-batterijen-01

een-school-van-lege-batterijen-02

  • Dit artikel delen: