Dit is hoeveel batterijen en fietsaccu’s Nederland in 2020 inzamelde

15 juli 2021 < 1 minuten leestijd

Heb jij het afgelopen jaar ook batterijen ingeleverd? Dan heb jij bijgedragen aan een beter milieu! Net zoals vorig jaar en de jaren ervoor, zetten wij alle cijfers weer voor je op een rijtje. Dus ben je benieuwd naar hoeveel batterijen in 2020 ingezameld zijn? Lees snel verder!

Inzamelen = bijdragen aan een beter milieu

In 2020 werden maar liefst 4,68 miljoen kilo batterijen en 225 duizend kilo fietsaccu’s ingezameld. Doordat we met z’n allen lege batterijen inleveren bij één van de ruim 25.000 inleverpunten van Stibat, kunnen we efficiënter en groener inzamelen en recyclen. Hierdoor hebben we 2,4 miljoen kilo CO2-uitstoot vermeden. Ook hebben we zo’n 40 miljoen kilo uitstoot aan giftige stoffen voorkomen. Prachtig resultaat toch?

Lever ze in en geef ze een nieuw begin!

Door lege batterijen in te leveren kunnen van de metalen die daarin zitten, nieuwe producten worden gemaakt. Denk hierbij aan een gieter, brilmontuur of kaasschaaf. Daarnaast maak je ook nog eens kans maken op leuke prijzen met de ‘Lever ze in en geef ze een nieuw begin!’-actie. Ook in 2020 was deze actie een groot succes: afgelopen jaar leverden we maar liefst 496 duizend kilo zakjes met batterijen in!

Help je weer mee?

Laten we van 2021 weer zo’n succesvol jaar maken! Vergeet niet: In elke lege batterij zit nog een plus. Inleveren dus!

Nog meer cijfers?

Wil je nog meer lezen over onze resultaten? Bekijk dan het complete jaarverslag van Stibat over 2020.

Naar het jaarverslag

 

 

  • Dit artikel delen: