Deze batterij laadt in 5 minuten op!

8 november 2016 < 1 minuten leestijd

De batterij van je mobiele telefoon in 5 minuten helemaal opladen? Het kan dankzij het wondermiddel grafeen! Batterijen van grafeen zijn niet alleen supersnel, maar ook supergoedkoop.

Grafeen is een extreem dun, buigzaam en sterk materiaal. Het is zelfs 200 keer sterker dan staal. Grafeen is ook goed in het geleiden van elektriciteit en warmte en kan goed tegen hitte. Het perfecte ingrediënt voor een nieuw ras superbatterijen dus!

Alternatief voor lithium-ion-batterij

Nu zitten er nog lithium-ion-batterijen in mobiele telefoons en elektrische auto’s. Nadeel van deze batterijen is dat ze snel aan kracht verliezen. Batterijen van grafeen zijn veel efficiënter, waardoor ze extreem lang meegaan én extreem snel opgeladen zijn. Een stuk duurzamer dus!

Langer elektrisch rijden

Vooral voor elektrische auto’s is dit goed nieuws, die met een accu van grafeen veel langer kunnen doorrijden. Een Spaanse fabrikant heeft al een autobatterij gemaakt die het 800 kilometer volhoudt en 3 keer sneller is opgeladen dan huidige autobatterijen. De batterij zou weleens voor een heel grote doorbraak in elektrische auto’s kunnen zorgen.

Batterij bespaart geld

Nóg een belangrijk voordeel: batterijen van grafeen zijn goedkoop! Maar liefst 70% goedkoper dan de batterijen van nu. Dat maakt grafeen een interessant alternatief voor lithium-ion-batterijen in telefoons, vliegtuigen, fietsen, motoren, drones en zelfs pacemakers. Waarschijnlijk komen dit jaar nog de eerste batterijen op de markt.

  • Dit artikel delen: