Batterijen zorgen voor Opkikkerdag

17 januari 2017 < 1 minuten leestijd

Wist je dat je met lege batterijen kunt sparen voor een donatie aan een goed doel? Hiermee organiseert Stichting Opkikker een Opkikkerdag voor een gezin met een langdurig ziek kind. Lees hoe Ana Elena, haar zus en ouders hun Opkikkerdag beleefden.

Voor elke kilo lege batterijen die basisscholen inzamelen krijgen zij een spaarpunt van Stibat. Deze punten kunnen ze inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink. Ook kunnen scholen de waarde van hun spaarpunten doneren aan Foundation Ard el Amal of Stichting Opkikker. Stichting Opkikker bezorgt gezinnen met een langdurig ziek kind een geweldige ‘Opkikkerdag’.

Cd opnemen

Deze keer was Ana Elena aan de beurt, samen met haar grote zus Maria Luisa, ouders Geert en Carolina én oma natuurlijk. De dag begon in opnamestudio A-broad in Breda met het opnemen van een eigen cd, want “liedjes zingen doen de zusjes het allerliefst”, zegt Carolina. De volgende verrassing bevindt zich in recreatiepark ‘Het Genieten’. Hier wachtten een grote speeltuin, een heerlijke lunch en een pipowagen voor Ana’s dutje.

Taart en pannenkoeken

Terwijl een nagelspecialiste mama en oma verwent, wordt papa ontvoerd voor een zweefvlucht. “Onvergetelijk!”, zegt Geert. Daarna vliegensvlug terug naar Kaatsheuvel om een wens van Maria Luisa te vervullen: een slagroomtaart bakken bij een échte bakker. Carolina: “We mochten hem meteen opeten, voor Maria Luisa het allerleukste moment van de dag.” Daarna volgde een fotoshoot met Opkikker-clowns, zodat het gezin een aandenken heeft aan deze dag. De afsluiter? Pannenkoeken natuurlijk! Carolina: “Deze dag heeft ons een stukje verder geholpen. Ana Elena heeft een mooi moment om naar terug te kijken!”

Ook lege batterijen inleveren voor een Opkikkerdag?

De Opkikkerdag voor Ana Elena en haar familie is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzamelactie van Stibat voor basisscholen. Stichting Opkikker organiseert 2.000 Opkikkerdagen per jaar.

  • Dit artikel delen: