Basisscholen steunen Stichting Opkikker door batterijen in te zamelen

21 maart 2019 < 1 minuten leestijd

Batterijen inzamelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor verschillende goede doelen. Zo kunnen basisscholen door batterijen in te zamelen, via Stibat doneren aan Stichting Opkikker. Stichting Opkikker geeft langdurig zieke kinderen de dag van hun leven tijdens de Opkikkerdag. Op zaterdag 16 februari verzamelden 20 gezinnen zich op het terrein van de Eemhof bij Almere voor allerlei spannende activiteiten.

Door het zand scheuren met een sportauto, een helikoptervlucht maken of voor brandweerman spelen. Zwemmen, zingen en dansen. Niets was te gek tijdens de Opkikkerdag op zaterdag 16 februari. En zelfs het weer zat mee; het leek wel een lentedag. De gezinnen hebben het dan ook naar hun zin gehad. “De activiteiten waren super”, meldt een familie. “We hebben er ontzettend van genoten. Een dag om nooit te vergeten.” Een ander gezin geeft aan: “De activiteiten waren bijzonder en heel afwisselend. Dingen die je normaal niet zelf onderneemt, dat maakt alles extra speciaal. We hebben samen een geweldige dag gehad! Een dag die we nooit meer vergeten!”

Goede doelen

Om nog veel meer van dit soort dagen mogelijk te maken, kunnen basisscholen via het inzamelprogramma van Stibat Stichting Opkikker steunen. Als een basisschool zich aanmeldt als inleverpunt, krijgen zij een inzamelmeubel waar kinderen en ouders (huishoudelijke) batterijen kunnen inleveren. Vervolgens verdienen de scholen met elke kilo ingeleverde batterijen een spaarpunt. Met de spaarpunten kunnen mooie producten gekocht worden, van speelgoed en lesmateriaal tot tafels en stoelen. Daarnaast kunnen scholen met waardecoupons doneren aan goede doelen.

Vijfduizend scholen

In voorgaande jaren deden al bijna vijfduizend scholen mee aan het speciale scholenprogramma. Naast Stichting Opkikker steunt Stibat ook Foundation Ard el Amal. Deze organisatie zet zich in voor een waardevolle en leerzame dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in Egypte.

Meedoen?

Basisscholen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via de website www.legebatterijen.nl/basisscholen. De school ontvangt dan een inzamelmeubel die Stibat – als deze vol is – weer ophaalt. Sparen en producten of donatiecoupons bestellen, gebeurt eenvoudig online. Winst voor de school én voor het milieu!

Meld je school aan

  • Dit artikel delen: