Alexa, Siri en… Henk van Stibat

25 april 2019 < 1 minuten leestijd

Wij kunnen het ook bijna niet geloven, maar je kunt tegenwoordig gewoon je Google Home Assistant vragen waar je lege batterijen in kunt leveren. Hoe? Heel simpel. Je roept “Henk van Stibat” op. En geloof het of niet Henk geeft je antwoord en verwijst je zo naar het dichtstbijzijnde inleverpunt voor batterijen!

We lopen graag voorop

Als het gaat om de inzameling en recycling van afgedankte batterijen, lopen we graag voorop. Zo hebben we er voor gezorgd dat er per gemeente minimaal één inleverpunt per 2.000 inwoners moet zijn. Nederland telt inmiddels meer dan 25.000 inleverpunten. En met de locator Vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt  op onze website is het zoeken en vinden van een inleverpunt niet ingewikkeld. Maar we wilden het inleveren van lege batterijen voor jou nóg eenvoudiger maken.

Spraakgestuurd zoeken is de toekomst

En toen was daar ineens de nieuwste ontwikkeling: het spraakgestuurd zoeken. En daar doen we graag aan mee, want praten gaat bijna vier keer zo snel als typen. Spraakgestuurd zoeken kennen we natuurlijk van onze telefoon, denk maar aan Siri (Apple) die te pas en te onpas klaarstaat met zijn antwoord. Maar ook de smart speaker, een huishoudelijk apparaat te vergelijken met een klein boxje, wordt steeds populairder.

Hoe werkt het

Stel jouw Google Home Assistent de volgende vraag: “Hey Google, vraag Henk van Stibat waar in de buurt ik mijn lege batterijen kan inleveren” en je ontvangt het dichtstbijzijnde inleverpunt bij jou in de buurt. Simpeler kan het bijna niet.

Momenteel werkt de techniek voor Android– en Apple-apparaten (met een app), en via Google Home-speakers met een Nederlandstalige assistent. Binnenkort verwachten we meerdere assistants en zoekmachines toe te voegen. En natuurlijk geldt nog altijd het volgende ezelsbruggetje: “Waar je ze koopt, kun je ze kwijt”.

Waar kan ik mijn lege batterijen inleveren?

Lege batterijen kun je inleveren bij een inleverpunt bij jou in de buurt. Zo ben je veilig en milieubewust bezig. In totaal zijn er in ons land ruim 25.000 locaties waar je batterijen kunt inleveren. Met de store locator vind je simpel en snel jouw dichtstbijzijnde inleverpunt!

Naar de store locator

  • Dit artikel delen: