Aha, dus híer liggen die batterijen!

23 januari 2019 2 minuten leestijd

Je hebt het goede voornemen om je lege batterijen te verzamelen en in te leveren. Top! Maar waar moet je dan kijken? Geen zorgen, wij vertellen waar in huis je ze gegarandeerd vindt.

Bij onze stand op de Huishoudbeurs komen bezoekers elk jaar weer met trolleys vol lege batterijen aan. Vorig jaar zijn er in totaal maar liefst 146.740 batterijen ingeleverd. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want deze batterijen worden allemaal gerecycled. En zo sparen we samen de wereld.

Gemiddeld 118 batterijen in huis

Ook de bezoekers van de Huishoudbeurs die inleveren zijn blij. Want hoe meer batterijen zij inleveren, hoe meer kans ze maken op een reischeque of een van de andere mooie prijzen. Zoveel batterijen verzamelen lijkt lastig, maar dat is het niet. Zeker niet als je bedenkt dat een gemiddeld Nederlands huishouden maar liefst 118 batterijen in huis heeft.

Verken elk vertrek

Ja, ook jij hebt zoveel batterijen in huis! Neem bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten. Daar bevinden zich gemiddeld 81 batterijen. Denk aan de huistelefoon, melkopschuimer, wekker, brandmelder of de keukenweegschaal. Kijk goed in welke apparaten lege batterijen zitten. Ga bij deze speurtocht pragmatisch te werk: begin in de keuken, daarna de woonkamer, en zoek vervolgens in de badkamer alle slaapkamers. Wist je dat er gemiddeld 11 lege batterijen los in huis liggen? Speur ook deze op, kijk bijvoorbeeld in de keukenla of in je nachtkastje.

Van de zolder tot de kelder

Vergeet ook de afgedankte apparaten op zolder, in de kelder of achterin de kast niet. Uit ons batterij-onderzoek blijkt dat je hierin ook nog zo’n tien batterijen kunt vinden. Precies het aantal dat je minimaal nodig hebt om mee te doen met onze Lever ze in en WIN!-actie.

Handig: de thuisteller

Wil je er zeker van zijn dat je geen één ruimte overslaat in huis en dat je de tel niet kwijt raakt? Gebruik dan onze thuisteller. Met deze handige helper heb je een goed overzicht van hoeveel batterijen je per vertrek in huis gevonden hebt. Vol, leeg of in gebruik. Daarmee weet je altijd waar je batterijen in huis liggen en hoeveel je er in huis hebt. Tip: zet ook je kinderen in om mee te zoeken en de thuisteller in te vullen. Zo maak je er een gezellig duurzaam klusje van!

P.S. Je kan de thuisteller ook uitprinten.

Game ‘Zitten ze erin?’

Word een batterij-expert met onze game ‘Zitten ze erin?’ Ontdek in welke apparaten er allemaal batterijen zitten en maak iedere maand kans op mooie prijzen.

Speel de game

  • Dit artikel delen: