100% duurzaam met 100 van deze batterijfabrieken

8 december 2016 < 1 minuten leestijd

Je kent Tesla vast al van de elektrische auto’s. Ook de batterijen in deze auto’s maakt Tesla zelf. Het bedrijf heeft net een gigantische batterijfabriek geopend. Met 100 van deze fabrieken kunnen we genoeg duurzame energie opslaan voor de hele wereld.

Volgens ceo Elon Musk van Tesla zijn batterijen dé oplossing om 100% duurzame energie te gaan gebruiken. In batterijen kunnen we namelijk zonne-energie opslaan voor momenten dat de zon niet schijnt, zoals ’s nachts. Aan genoeg zonne-energie is in elk geval geen gebrek: in één uur komt er meer zonne-energie op aarde dan de hele wereld in een heel jaar gebruikt.

100 fabrieken genoeg voor de hele wereld

Tesla heeft uitgerekend: met 100 van zulke gigantische batterijfabrieken kunnen we genoeg duurzame energie opslaan voor de hele wereld. Natuurlijk draait de fabriek zelf ook op duurzame energie: op en naast de fabriek komen zonnepanelen en daarnaast gebruikt de fabriek windenergie en aardwarmte.

Gigafabriek in Nederland?

Het zou weleens kunnen dat een van die gigafabrieken in Nederland komt te staan. Onze overheid is enthousiast, want dat kan veel banen opleveren. In Tilburg staat al een autofabriek van Tesla, dus wie weet…!

  • Dit artikel delen: